Обоснование типов и параметров электрогенераторов для безредукторных ветроэлектрических установок - Трегуб, Н.И.; Гребеников, В.В.; Прыймак, М.В. (Праці Інституту електродинаміки НАН України, 2012)
Рассмотрены основные принципы определения типа и методы расчета электрогенераторов безредукторных ветроэлектрических установок для эффективного использования низкопотенциальных ветров в сельскохозяйственном производстве, а также для загородных домов. Розглянуто основні принципи визначення типу та методи розрахунку електрогенераторів безредукторних вітроелектричних установок для ефективного використання низькопотенційних вітрів у сільськогосподарському виробництві, а також для заміських будинків. The main principles of determination of type and methods of calculation of electrical generators for gearless wind-electric sets for effective usage of low speed winds in agricultural production and for willage houses are examined in article.