Метод оцінки енергетичної ефективності електропривода (порівняно з двигуном внутрішнього згорання) тягово-транспортного засобу при різкозмінних навантаженнях - Третяк, М.В. (Праці Інституту електродинаміки НАН України, 2012)
Запропоновано метод визначення енерговитрат тягово-транспортного засобу сільськогосподарського призначення на заданому відрізку часу. Також проведено порівняння витрат енергії машинно-тракторним агрегатом з двигуном внутрішнього згорання та електроприводом. Предложен метод определения энергозатрат тягово-транспортного средства сельскохозяйственного назначения на заданном отрезке времени. Также проведено сравнение затрат энергии машинно-тракторным агрегатом с двигателем внутреннего сгорания и электроприводом. In this paper we propose a method for determining energy towing vehicle for agricultural purposes at a given time interval. Also compared the energy consumption of tractor operated machinery with internal combustion engine and electric drive.