Реалізація характеристики вхід-вихід дискретного стабілізатора змінної напруги на основі трансформаторно-ключової виконавчої структури - Халіков, В.А.; Можаровський, А.Г. (Праці Інституту електродинаміки НАН України, 2012)
Наведено результати досліджень можливості побудови характеристики вхід-вихід дискретного стабілізатора змінної напруги, що має в своєму складі трансформаторно-ключову виконавчу структуру з двохобмотковим вольтододавчим трансформатором. Для двох типових структур доведено, що реалізувати характеристику з незмінними петлями гістерезису в усьому діапазоні зміни вхідних напруг неможливо. Показано, що при роботі трансформатора в режимі вольтододавання, петлі менші, ніж під час вольтовіднімання. Приведены результаты исследований возможности построения характеристики вход-выход дискретного стабилизатора переменного напряжения, имеющего в своем составе трансформаторно-ключевую исполнительную структуру с двухобмоточным вольтодобавочным трансформатором. Для двух типовых структур доказано, что реализовать характеристику с неизменными петлями гистерезиса во всем диапазоне входных напряжений невозможно. Показано, что при работе трансформатора в режиме вольтодобавления – петли менше, чем во время вольтовычитания. Shows the results research the possibility of building input-output characteristics of the discrete alternating current stabilizer, which has in its composition transformer switching executive structure with double-wound booster transformer. For two types of structures is proved that realize unchanged characteristic with hysteresis loops in the entire range of input voltages is not possible. It is shown that when the transformer in voltaddition mode - hinges less then than during voltdeduction.