Державна власність як матеріальна основа діяльності держави в сучасних умовах: деякі питання ефективності управління - Кравчук, О.О. (Держава і право, 2011)
Розглядаються проблеми організації ефективного управління майном державної власності в Україні. Наводяться статистичні дані щодо обсягів майна державної власності та діяльності державного сектора економіки. Наголошується на необхідності удосконалення інформаційного забезпечення управлінської діяльності в цій сфері, зокрема належного застосування систем обліку і звітності, їх інтеграції. Рассматриваются проблемы организации эффективного управления имуществом государственной собственности в Украине. Приводятся статистические данные по объемам имущества государственной собственности и деятельности государственного сектора экономики. Указывается на необходимость усовершенствования информационного обеспечения управленческой деятельности в данной сфере, в частности надлежащего применения систем учета и отчетности, их интеграции. Some problematic issues of the organization of effective state property management in Ukraine are considered in the article. The author provides statistics of state property and the public sector of the economy. He asserts that the state needs to improve information support of state property management, in particular the proper application of accounting and reporting systems and their integration.