Сутність митних правовідносин: проблеми сучасної інтерпретації - Оніщик, Ю.В. (Держава і право, 2011)
Розглядається одна із фундаментальних категорій митного законодавства – митні правовідносини. З’ясовується їх сутність, основні риси, пропонується її авторське визначення. Рассматривается одна из фундаментальных категорий таможенного законодательства – таможенные правоотношения. Выясняется их сущность, основные черты, предлагается ее авторское определение. The article contains one of the fundamental categories of customs legislation - customs legal relationships. Based on legal science achievements, one clarifies their essence, basics, and the author definition is proposed.