Зміст та сутнісні ознаки адміністративно-правової охорони прав споживачів - Коцовська, О.Л. (Держава і право, 2011)
Аналізується поняття охорони прав, його співвідношення з поняттям захисту прав. Визначається доцільність введення поняття «охорона прав споживачів». Обґрунтовується значення адміністративного права для охорони прав споживачів. Визначається адміністративно-правова охорона прав споживачів як специфічний вплив на права споживачів, який здійснюється органами публічної адміністрації. Анализируется понятие охраны прав, его соотношение с понятием защиты прав. Определяется целесообразность введения понятия «охраны прав пользователей». Обосновывается значение административного права для охраны прав пользователей. Определяется административно-правовая охрана прав пользователей как специфическое воздействие на права пользователей, которое осуществляется органами публичной администрации. In present article is analyzed the concept of preventive rights protection, its alignment with the concept of following rights protection. Advisability of the introduction of preventive consumer’s rights protection is identified. The importance of administrative law for the preventive consumer’s rights protection is justified. Also the administrative and legal preventive consumer’s rights protection is defined, as a specific effect on the rights of consumer which is realized by authority of public administration.