Віртуальні системи та комп’ютерні технології управління процесами оподаткування - Тимашова, Л.А.; Гончаренко, О.І.; Горіна, Н.Ф.; Пепеляєва, О.П. (Інститут кібернетики ім. В.М. Глушкова НАН України, 2004)
Розглядаються проблеми створення сучасних інформаційних технологій для управління процесами оподаткування. Наводяться підходи до створення віртуальних технологій та інформаційно-аналітичних систем. Розглядаються проблеми застосування мультиагентних систем та перспективи їх розвитку.