Зміст правосуб’єктності трудового колективу: проблеми та напрями вдосконалення - Костюк, В.Л. (Держава і право, 2011)
Висвітлюються науково-теоретичні підходи до розуміння змісту правосуб’єктності трудового колективу, визначаються його основні конструктивні елементи. Визначаються основні трудоправові повноваження трудового колективу як основний елемент змісту правового становища. Підкреслюється об’єктивна необхідність законодавчого регулювання змісту правового становища трудового колективу в умовах кодифікації трудового законодавства. Зроблені висновки та рекомендації. Освещаются научно-теоретические подходы к пониманию содержания правосубъектности трудового коллектива, определяются его основные конструктивные элементы. Определяются основные трудоправовые полномочия трудового коллектива как основной элемент содержания правового положения. Подчеркивается объективная необходимость законодательного регулирования содержания правового положения трудового коллектива в условиях кодификации трудового законодательства. Сделаны выводы и рекомендации. This article highlights the scientific and theoretical approaches to understanding of the content of legal personality of the staff, determines its main structural elements. The basic labor law powers of the staff as an essential element content of the legal status are defined. The author emphasizes on the objective necessity of legislative regulation of the content of the legal status of the staff in the frames of codification of labor laws. The necessary conclusions and recommendations have been made.