Передання товару, фікційна традиція та правова фікція у правовідносинах з купівлі-продажу майнових прав - Шимон, С.І. (Держава і право, 2011)
Досліджуються теоретичні аспекти проблеми передання «товару» в договорах купівлі-продажу майнових прав. Враховуючи особливість майнового права як об’єкта цивільних правовідносин, авторка доводить, що передання майнового права може існувати виключно у формі правової фікції. Исследуются теоретические аспекты проблемы передачи «товара» в договорах купли-продажи имущественных прав. Учитывая особенности имущественного права как объекта гражданских правоотношений, автор доказывает, что передача имущественного права может существовать исключительно в форме правовой фикции. Presented work covers theoretical problems with transfer of “merchandise” in contracts of property rights’ purchase and sale. Taking into consideration peculiarity of property right as object of civil legal relationships, author proves that transfer of property right can exist in the fiction form only.