Характеристика цивільної процесуальної форми захисту прав - Короєд, С.О. (Держава і право, 2011)
Розглядаються теоретичні підходи до визначення змісту цивільної процесуальної форми захисту прав. Обґрунтовується визначення цивільної процесуальної форми як встановленого законом порядку, який регламентує цивільну процесуальну діяльність і спрямоваемй на реалізацію завдань цивільного судочинства. Рассматриваются теоретические подходы касательно определения содержания гражданской процессуальной формы защиты прав. Обосновывается определение гражданской процессуальной формы как установленного законом порядка, регламентирующего гражданскую процессуальную деятельность, направленного на реализацию задач гражданского судопроизводства. It is examining theoretical approaches regarding the determination of the civil procedural form of protection of the rights. It is justifying the definition of the civil procedural form as order established by the law regulating the civil procedural activity aimed at achieving of the objectives of civil judicial proceedings.