Співвідношення прав юридичних і фізичних осіб у консти туційному і цивільному праві - Карнаух, Т.П. (Держава і право, 2011)
Розглядаються питання співвідношення окремих прав фізичних і юридичних осіб у межах конституційного і цивільного права, проблеми їх закріплення в Основному Законі та Цивільному кодексі України. Аналізується вплив практики конституційного судочинства на розвиток цих прав. Рассматриваются вопросы соотношения некоторых прав физических и юридических лиц в пределах конституционного и гражданского права, проблемы их закрепления в Основном Законе и Гражданском кодексе Украины. Анализируется влияние практики конституционного правосудия на развитие этих прав. The article deals with the questions of interrelations between particular rights of individuals and legal persons within Civil and Constitutional law, their application in Main Law as well as in the Civil Code of Ukraine was reviewed. The impact of Constitutional Judiciary on the said rights has been as well analyzed.