Свобода людини: природний і державний аспекти (Т. Гоббс, Дж. Локк) - Коваленко, О.В. (Держава і право, 2012)
Досліджується специфіка постановки та трактування проблеми свободи людини у працях таких представників новочасної політико-правової думки як Т. Гоббса та Дж. Локка.
Визначаються підходи до співвідношення свободи і права, свободи і закону на основі порівняльно-правового аналізу праць Т. Гоббса і Дж. Локка. Исследуется специфика постановки и трактовки проблемы свободы человека в работах
таких представителей политико-правовой мысли периода Нового времени как Т. Гоббс и
Дж.
Локк. Определяются подходы к соотношению свободы и права, свободы и закона на основе сравнительно-правового анализа работ Т. Гоббса и Дж. Локка. The article investigates the specificity of rising and interpretation of a problem of human freedom
in the works of T. Hobbes and J. Locke as representatives of a Modern time political and law thought.
The author defines the approaches to the relations of freedom and the law, freedom and the legislation
on the basis of comparative legal analysis of the works T. Hobbes and J. Locke.