Аграрне законодавство Уряду Півдня Росії: історико-правовий аспект - Корновенко, С.В. (Держава і право, 2012)
Аналізується аграрне законодавство Уряду Півдня Росії. Доведено, що аграрне законодавство П. Врангеля відповідало реальному стану справ у сільському господарстві Таврійської
губернії, відображало інтереси практично всіх категорій селянства; воно було «гнучким»,
тобто розроблялося та вдосконалювалося з урахуванням соціально-економічних і суспільно-
політичних обставин часу. Анализируется аграрное законодательство Правительства Юга России. Доказано, что
аграрное законодательство П. Врангеля соответствовало реальному положению дел в сельском хозяйстве Таврической губернии, отражало интересы практически всех категорий
крестьянства, оно было «гибким», т.е. разрабатывалось и совершенствовалось с учетом
социально-экономических и общественно-политических обстоятельств времени. This article analyzes the main provisions and contents of the agrarian legislation of the Government
of Southern Russia. We prove that the agrarian legislation Wrangell correspond to the actual state of
affairs in agriculture Tauride province, reflecting the interests of almost all categories of peasants, it was
«flexible», ie develop and improve the socio-economic and socio-political circumstances of the time.