Співвідношення принципів побудови системи судів загальної юрисдикції - Сердюк, В.В. (Держава і право, 2012)
Проводиться співвідношення принципів побудови системи судів загальної юрисдикції — територіальності, спеціалізації та інстанційності. Вказано, що названі принципи визначені на конституційному рівні та діють у межах єдиної цілісної взаємопов’язаної і взаємозалежної системи судів. Проводится соотношение принципов построения системы судов общей юрисдикции — территориальности, специализации и инстанционности. Указано, что названные принципы определены на конституционном уровне и действуют в границах единой целостной взаимосвязанной и взаимозависимой системы судов. The article describes the correlation of principles of formation of the system of courts of general jurisdiction — principles of territoriality, specialty and authority. It is mentioned that the principles are certain at the constitutional level and work within the limits of the unique interrelated and interdependent system of courts.