Проблема диференціації та класифікації структури системи національної безпеки - Антонов, В.О. (Держава і право, 2012)
Розглянуто концептуальні підходи до структурної класифікації системи національної
безпеки. Зазначено, що для вирішення цієї проблеми потрібні насамперед фундаментальні теоретичні напрацювання, в першу чергу, пов’язані з розробкою концептуально-понятійного апарату. Зазначено, що структура системи національної безпеки є, в кінцевому підсумку, рухом
елементів цілого, результатом її організації. Проанализированы концептуальные походы к структурной классификации системы
национальной безопасности. Определяется, что для решения этой проблемы необходимы, в
первую очередь, фундаментальные исследования, связанные с наработкой понятийно-категориального аппарата. Определено, что структура системы национальной безопасности в конченом итоге выступает как движение элементов целого, результатом ее организации. The conceptual approaches to the structural classification of national security is analyzed.
Determined that for the solution of this problem requires, first of all, the fundamental research related
to the operation time concepts and categorical apparatus. It was determined that the structure of the
national security system in final result is the movement of elements of the whole, the result of its
organization.