Пріоритети нормотворення та правового регулювання державної інформаційної політики - Чиж, І.С. (Держава і право, 2012)
Дається правовий аналіз реального стану інформаційного простору України, проблем і пріоритетів здійснення державної інформаційної політики в контексті забезпечення конституційного права на поширення інформації. Автор на основі великого власного парламентського досвіду, а також напрацювань, нагромаджених за час його керування Державним комітетом телебачення і радіомовлення України, вибудовує чітку ієрархію пріоритетів нормотворення у сфері інформаційного права. Дается правовой анализ реального состояния информационного пространства Украины, проблем и приоритетов осуществления государственной информационной политики в контексте обеспечения конституционного права на распространение информации. Автор на основании большого собственного парламентского опыта, а также наработок, накопленных за время его руководства Государственным комитетом телевидения и радиовещания Украины, выстраивает четкую иерархию приоритетов нормотворчества в сфере информационного права. The legal analyses of the real state of the informational sphere, as well as the problems and priorities of implementation of the state informational policy in the context of ensuring the constitutional right to the information dissemination is given in the article. Based on the own substantial parliamentary experience, and on the operational know-hows gained while top managing the State Committee of TV and radio broadcasting of Ukraine, the author is drawing up a well-defined and precise hierarchy of the rulemaking priorities in the area of informational law.