Значення принципу свободи праці при укладенні трудового договору - Девізоров, Д.С. (Держава і право, 2011)
Показано, що принцип свободи праці при укладенні трудового договору проявляється у вільному волевиявленні працівника та роботодавця при прийнятті на роботу, відсутності примусу, забороні дискримінації у сфері праці. Запропоновано закрити юридичні гарантії дотримання принципу свободи праці для громадян з метою реалізації права на працю. Показано, что принцип свободы труда при заключении трудового договора проявляется в свободном волеизъявлении работника и работодателя при приеме на работу, отсутствии принуждения, запрете дискриминации в сфере труда. Предложено закрепить юридические гарантии соблюдения принципа свободы труда для граждан с целью реализации права на труд. The principle of freedom of labor in the employment contract is manifested in the free will of the employee and the employer in employment, lack of coercion, prohibiting discrimination in employment. Appropriate legislative strengthening legal guarantees of the freedom of labor will create real opportunities for citizens to exercise their right to work.