Теоретичні аспекти використання актів Європейського суду з прав людини як джерел трудового права України - Кіт, О.І. (Держава і право, 2011)
З’ясовується юридична природа актів Європейського суду з прав людини та їхнє місце в системі джерел трудового права. Автор обґрунтовує можливість застосування цих актів суб’єктами трудових правовідносин, надає пропозиції щодо вдосконалення чинного законодавства. Выясняется юридическая природа актов Европейского суда по правам человека и их место в системе источников трудового права. Автор обосновывает возможность применения этих актов субъектами трудовых правоотношений, предоставляет предложения по совершенствованию действующего законодательства. In the article the legal nature of acts of the European court on human rights and their place in the system of labour law sources are described. The aplicability of this acts by the subjects of labour legal relations is substantiated and the suggestions for valid legislation improvement are given.