До питання про обов’язковість укладення договору про завдаток - Бойко, А.О. (Держава і право, 2011)
Досліджуються основні риси договору про завдаток та форма укладення договору про завдаток як правочину щодо забезпечення виконання зобов’язання. Аналізується судова практика щодо обов’язковості укладення письмового договору про завдаток та пропонується визначити момент укладення договору про завдаток. Исследуются основные черты договора задатка и форма заключения договора задатка как соглашения об обеспечении исполнения обязательства. Анализируется судебная практика про обязательность заключения письменного договора задатка и предлагается определить момент заключения договора задатка. The basic lines of agreement of advance and form of conclusion of treaty of advance are investigated as an agreement about providing of execution of obligation. Judicial practice is analyzed about obligatoryness of conclusion of writing treaty of advance and it is suggested to define the moment of conclusions of treaty of advance.