Кримінально-правова охорона культурних цінностей в історії українського законодавства - Міщенко, М.О. (Держава і право, 2011)
Досліджується історичний розвиток кримінальної відповідальності за злочини, що посягають на культурні цінності за законодавством України. Проаналізовано особливості окремих правових норм, які захищали культурні цінності в різні історичні періоди. Исследуется историческое развитие уголовной ответственности за преступления, посягающие на культурные ценности по законодательству Украины. Проанализированы особенности отдельных правовых норм, которые защищали культурные ценности в разные исторические периоды. Historical development of criminal responsibility is investigated for crimes that trench upon cultural values on the legislation of Ukraine. The features of separate legal norms, that protected cultural values in different historical periods, are analyzed.