Земля як об’єкт використання для надрокористування - Макаренко, О.Ю. (Держава і право, 2011)
Досліджено особливості земельних ділянок, що використовуються для надрокористування, враховуючи загальні риси, які притаманні будь-якій земельній ділянці, та особливості зазначеного виду. Ст. 19 ЗК України запропоновано доповнити новою категорією земель – землі для користування надрами у складі зазначеної категорії. Исследованы особенности земельных участков, которые используются для недропользования, учитывая как общие черты, характерные для любых земельных участков, особенности определенных земельных участков. Ст. 19 ЗК Украины предлагается дополнить новой категорией земель – земли для использования недр в составе указанной категории. The article researches particularities of land plots usable for mining industry allowing for as general features typical for every ground plots as features of concrete land parcels. The article 19 of the Land Code of Ukraine with a new category of land – lands for subsoil usage as a part of stated category.