Розробка навчальних комп’ютерних комплексів з використанням принципів когнітивної підтримки в умовах функціонування молекулярної розподіленої пам’яті людини - Ходаковський, М.І. (Інститут кібернетики ім. В.М. Глушкова НАН України, 2005)
Розглянуті етапи розробки навчальних комп’ютерних комплексів з використанням принципів когнітивної підтримки та властивостей молекулярної розподіленої пам’яті людини. Показано, що в людини існує своєрідна експертна система обробки інформації із використанням певних правил структуризації відеоінформації, що може бути використано при розробці у складі навчаючих комп’ютерних комплексів автоматизованих місць.