Міжнародне право охорони морського середовища як підгалузь міжнародного права навколишнього середовища - Короткий, Т.Р. (Держава і право, 2011)
Виявлени критерії та визначено місце міжнародного права охорони морського середовища у системі міжнародного права. Обґрунтовано комплексний характер міжнародного права охорони морського середовища як підгалузі міжнародного права навколишнього середовища. Выявлены критерии и определено место международного права охраны морской среды в системе международного права. Обоснован комплексный характер международного права охраны морской среды как подотрасли международного права окружающей среды. Article is devoted to identifying the criteria and definition of the place of international law protecting the marine environment in the system of international law. Substantiated comprehensive nature of international law protecting the marine environment as a sub-branch of international environmental law.