Міжнародно-правові засади вирішення транзитних спорів за Договором до Енергетичної Хартії як основа забезпечення енергетичної безпеки України - Тропін, З.В. (Держава і право, 2011)
Розглядаються засоби вирішення міжнародних спорів, що можуть виникнути у зв’язку з порушенням державами своїх зобов’язань у сфері транзиту енергетичних ресурсів за Договором до Енергетичної Хартії (ДЕХ). Аналізуються зобов’язання держав щодо транзиту енергетичних ресурсів за ДЕХ. Рассматриваются средства разрешения международных споров, которые могут возникнуть в связи с нарушением государствами своих обязательств в сфере транзита энергетических ресурсов по Договору к Энергетической Хартии (ДЭХ). Анализируются обязательства государств относительно транзита энергетических ресурсов по ДЭХ. This article deals with means of settlement of international disputes which may arise in connection with failure of states to perform their obligations in sphere of transit of energy resources under the Energy Charter Treaty (ECT). The undertakings of states as to the transit of energy resources under the ECT is analyzed in general terms.