До питання становлення інституту міжнародної космічної безпеки - Стельмах, О.С. (Держава і право, 2011)
Розглядаються теоретико-правові засади міжнародної безпеки дослідження та використання космічного простору в мирних цілях. Виокремлюються універсальні та спеціальні принципи міжнародного права, які закладають підвалини інституту міжнародної космічної безпеки. Рассматриваются теоретико-правовые основы международной безопасности исследования и использования космического пространства в мирных целях. Выделяются универсальные и специальные принципы международного права, которые закладывают фундамент института международной космической безопасности. The article investigates theoretical and legal foundations for the international security of exploration and use of outer space for peaceful purposes, determines general and special principles of the international law that provide the basis for the institute of the international space security.