Глобальне управління: проблеми та перспективи формування - Співак, В.М. (Держава і право, 2011)
Аналізуються концепції глобального управління. Розглянуті проблеми глобального управління в умовах посилення різнорідності та взаємозалежності міжнародної системи, загострення глобальних викликів і загроз. Обгрунтовано необхідність реформування інститутів глобального управління та їх легітимності. Анализируются концепции глобального управления. Рассмотрены проблемы глобального управления в условиях роста разнородности и взаимозависимости международной системы, обострения глобальных вызовов и угроз. Обоснована необходимость реформирования институтов глобального управления и их легитимности. Concepts of global management are analyzed. Problems of global management in the conditions of growth of heterogeneity and interdependence of the international system, an aggravation of global calls and threats are considered. Necessity of reforming of institutes of global management and their legitimacy is proved.