Перші кроки реформування моделі етнонаціональної політики України - Вітман, К.М. (Держава і право, 2011)
Аналізуються задекларовані наміри, проекти та перші кроки держави в сфері реформування чинної моделі державної етнонаціональної політики України. Особлива уваги приділяється визначенню базових завдань етнонаціональної політики сучасної України. Анализируются задекларированные намерения, проекты и первые шаги государства в сфере реформирования действующей модели государственной этнонациональной политики Украины. Особое внимание уделяется определению базовых задач этнонациональной политики современной Украины. The declared intentions, projects and first steps of the state in now-a-day model of ethnonational politics reforming are analyzed. Special attention is paid to determination of basic missions of modern Ukraine ethnonational politics.