Реформа адміністративно-територіального устрою в Латвії - Матвієнко, А.С. (Держава і право, 2011)
Розглянуто особливості реалізації адміністративно-територіальної реформи, спрямовану на подолання фрагментації органів місцевого самоврядування, формування дієздатних органів районного рівня, що мало місце у Латвії. Рассмотрены особенности реализации административно-территориальной реформы, нацеленной на преодоление фрагментации органов местного самоуправления, формирование дееспособных органов районного уровня, осуществленной в Латвии. The essence of administrative and territorial reform aimed at defragmentation of local government units, the formation of competent units of district level, which takes place in Latvia, is considered.