Політико-правовий статус спеціалізованих установ ООН - Юрлов, М.М. (Держава і право, 2011)
Досліджено політологічні та правові аспекти організації та діяльності спеціалізованих установ ООН, їх роль у вирішенні глобальних проблем людства, модернізації міжнародних політичних інститутів. Исследованы политологические и правовые аспекты организации и деятельности специализированных учреждений ООН, их роль в решении глобальных проблем человечества, модернизации отдельных международных политических институтов. The article deals with political scientists and legal aspects of theorganization and activities of UN specialized agencies, their rolein the contemporary world and global problems of mankind, the modernization of certain international political institutions in needof general reform of the UN at the present stage.