Об’єктивні (психологічні) причини тероризму як суспільно-політичного явища - Проноза, І.І. (Держава і право, 2011)
Основний акцент зроблено на визначення об’єктивних психологічних причин тероризму як суспільно-політичного явища. Здійснено аналіз існуючих концептуальних підходів щодо основи психологічного пізнання тероризму. Основной акцент сделан на определение объективных психологических причин терроризма как общественно-политического явления. Осуществлен анализ существующих концептуальных подходов относительно основы психологического познания терроризма. A basic accent is done on determination of objective psychological reasons of terrorism as the social and political phenomenon. The analysis of existent conceptual approaches is carried out in relation to basis of psychological cognition of terrorism.