Гуманізація кримінального законодавства України: проблеми, виклики та загрози - Попович, В.М.; Дацюк, В.Б. (Держава і право, 2012)
Розглядаються основні етапи та особливості гуманізації кримінального законодавства України на сучасному етапі державотворення. Особливу увагу приділено аналізу останнього закону про гуманізацію кримінальної відповідальності від 15 листопада 2011 року. Автори доводять, що положення цього закону порушують низку принципів кримінальної відповідальності, руйнує методологічні основи класифікації злочинів та усталену систему призначення кримінального покарання. Рассмотриваются основные этапы и особенности гуманизации уголовного законодательства Украины на современном этапе создания государства. Особое внимание уделено анализу последнего закона о гуманизации уголовной ответственности от 15 ноября 2011 года. Авторы доказывают, что положения этого закона нарушают ряд принципов уголовной ответственности, разрушает методологические основы классификации преступлений и устоявшуюся систему назначения уголовного наказания. The article reviews the main stages and features of the humanization of Ukraine’s criminal legislation at the present stage of state building. Particular attention is paid to analysis of the recent law about the humanization of criminal responsibility of 15 November 2011. The authors argue that the provisions of this law violate the basic principles of criminal responsibility, destroy the methodological basis of the classification of crimes and the established system of imposing criminal punishment.