Зарубіжний досвід криміналізації активного підкупу - Цитряк, В.Я. (Держава і право, 2012)
Розглядається позитивний досвід окремих країн світу щодо встановлення кримінальної відповідальності за корупційний підкуп, який дає підстави для перегляду норм вітчизняного законодавства та переймання результативних механізмів впливу на нього. Рассматривается положительный опыт отдельных государств относительно установления уголовной ответственности за коррупционный подкуп, что дает основание для пересмотра норм отечественного законодательства и перенимания результативных механизмов воздействия на него. The article is focused on the experience of some foreign states concerning criminal responsibility for bribery. This experience affords ground for revision of national legislation provisions and implementation of effective mechanisms of influencing bribery.