Вдосконалення законодавства щодо забезпечення децентралізації виконавчої влади в Україні - Бабич, О.М. (Держава і право, 2012)
Розглядаються проблеми, що гальмують процес децентралізації виконавчої влади в
Україні. На основі висновку, що законодавча основа децентралізації виконавчої влади в Україні
має бути забезпечена на конституційно-правовому, законодавчо-спеціалізованому та законодавчо-галузевому рівнях, автором окреслено деякі напрями вдосконалення законодавства у
цій сфері. Рассматриваются проблемы, которые тормозят процесс децентрализации исполнитель
-
ной власти в Украине. На основании заключения, что законодательная основа децентрализации исполнительной власти в Украине должна быть обеспечена на конституционно-правовом, законодательно специализированном и законодательно отраслевом уровнях, автором
обозначены некоторые направления совершенствования законодательства в этой сфере. The article is devoted to the problems that hinder the process of decentralization of executive power
in Ukraine. Based on the conclusion that the legal basis for decentralization of executive power in
Ukraine should be provided on constitutional and legal, legislative and specialized legal and industry
levels, the author outlines some areas of improvement of legislation in this area.