Професія як елемент трудової функції працівника - Зінченко, М.Ю. (Держава і право, 2012)
Встановлено, що професія відіграє важливу роль у житті кожної людини. Вона є ключовим елементом трудової функції працівника. Держава створює умови для повного здійснення
громадянами права на працю, гарантує рівні можливості у виборі професії та роду трудової
діяльності, реалізовує програми професійно-технічного навчання, підготовки і перепідготовки
кадрів відповідно до суспільних потреб. Установлено, что профессия играет важную роль в жизни каждого человека. Она является ключевым элементом трудовой функции работника. Государство создает условия для
полного осуществления гражданами права на труд, гарантирует равные возможности в
выборе профессии и рода трудовой деятельности, реализовывает программы профессионально-технического обучения, подготовки и переподготовки кадров в соответствии с
общественными потребностями. It is set that a profession plays an important role lives of everybody. She is the key element of labour
function of worker. The state creates terms for complete realization by the citizens of right to work,
guarantees equal possibilities in the choice of profession and sort of labour activity, realizes the
programs of the vocational educating, preparations and retraining of shots in accordance with public
necessities.