Правові ознаки соціальних пільг у сфері соціального забезпечення - Синчук, С.М. (Держава і право, 2012)
З’ясовано сутнісно-видові ознаки соціальних пільг у сфері соціального забезпечення.
Такими є мета та форма надання соціальних пільг; відсутність відокремленої процедури реалізації права на соціальну пільгу та зобов’язаного компетентного органу спеціальної
правосуб’єктності; супровідний характер відносин забезпечення соціальними пільгами. Установлены существенно-видовые признаки социальных льгот в сфере социального обеспечения. К ним относится: цель и форма предоставления социальных льгот; отсутствие
отдельной процедуры реализации права на социальную льготу и обязанного компетентного
органа специальной правосубъектности; сопутствующий характер отношений обеспечения
социальными льготами. The essential and specific features of social benefits in social security were revealed. They are the
purpose and form of social benefits’ assignation; the lack of separate procedures for exercising the right
to social benefits and liable competent body of special legal personality; the associate nature of the
relations of social benefits’ assignation.