Проблеми забезпечення прав інвесторів у сфері будівництва житла - Борцевич, П.С. (Держава і право, 2012)
Розглядаються проблемні питання забезпечення прав інвесторів у процесі будівництва житла. Враховуючи дослідження вітчизняних науковців, проведено аналіз чинних нормативно-правових актів, що регулюють відносини суб’єктів інвестиційної діяльності у сфері будівництва житла, та надано пропозиції щодо внесення змін до законодавства України з метою підвищення рівня захисту прав інвесторів. Рассмотриваются проблемные вопроєы обеспечения прав инвесторов в процессе строительства жилья. Учитывая исследования отечественных ученых, проведен анализ действующих нормативно-правовых актов, которые регулируют отношения субъектов инвестиционной деятельности в области строительства жилья, и предложено внести изменения в законодательство Украины с целью повышения уровня защиты прав инвесторов. The article is devoted to consideration of problem questions of ensuring the rights of investors in the course of housing construction. In the article the author considers research studies of domestic scientists, it was carried out analysis of existing normative legal acts which regulate the relations of subjects of investment activity in the field of housing construction, and it is proposed to make changes to the Ukrainian legislation for the purpose of increase level of protection of the investors’ rights.