Втручання у діяльність працівника правоохоронних органів: визначення змісту та співвідношення із суміжними поняттями - Карапейчик, Я.І. (Держава і право, 2012)
Здійснюється аналіз поняття «втручання у діяльність», яке вживається у Кримінальному
кодексі України, та з’ясовується зміст поняття «вплив». Обґрунтовується суперечливість
визначення поняття «втручання» через використання поняття «вплив». Анализируется понятие «вмешательство в деятельность», употребляемое в Уголовном
кодексе Украины. Определяется смысл понятия «влияние». Обосновывается противоречие при
определении понятия «вмешательство» через использование понятия «влияние». This article analyses the notion «intervention in activity» from the Criminal Code of Ukraine and
defines the content of notion «influence». It proves that the determination of «intervention» by using
«influence» is inconsistent.