Участь національних меншин у розробці концепції етнонаціональної політики України - Вітман, К.М. (Держава і право, 2012)
Вивчається участь національних меншин у розробці Концепції державної етнонаціональ
-
ної політики. З’ясовуються причини висування проектів Концепції окремими національними
меншинами на прикладі аналізу текстів документів та обґрунтовується неможливість прийняття нормативно-правового акта без спільної законотворчої роботи суб’єктів та об’єктів
етнополітики. Изучается роль национальных меньшинств в разработке Концепции государственной
этнонациональной политики. Выясняются причины выдвижения проектов Концепции
отдельными национальными меньшинствами на примере анализа текстов документов и
обосновывается невозможность принятия нормативно-правового акта без совместной законотворческой работы субъектов и объектов этнополитики. The national minorities’ role in development of The Concept of State Ethnopolitics is studied. The
reasons why some national minorities set forward their own projects are examined with the help of texts
analysis. The author concludes it is impossible to pass the law without common legislative work of
ethnopolitics’ subjects and objects.