Єврейський кагал як орган громадського управління на українських землях та його політична діяльність у XIX ст. - Кальян, С.Є. (Держава і право, 2012)
Розглядаються актуальні політичні питання щодо значення діяльності єврейського кагалу на українських землях у регулюванні політичного статусу єврейської громади у XIX ст. Рассматриваются актуальные вопросы относительно значения деятельности еврейского кагала на украинских землях в политическом регулировании статуса еврейской
общины в XIX ст. The article deals with urgent legal matters about the meaning of the activity in Jewish community
on Ukrainian land in legal regulations of the status of Jewish community (19 century).