Використання елементів інформаційних нанотехнологій молекулярних структур пам’яті підсистем природного інтелекту в комп’ютерних навчаючих системах - Ходаковський, М.І. (Інститут кібернетики ім. В.М. Глушкова НАН України, 2006)
Дослідження можливостей і особливостей функціонування базових елементів інформаційних нанотехнологій підсистем природнього інтелекту людини дозволяють зробити висновки за найбільш вагомими застосуваннями останніх при розробці комп’ютерних навчаючих систем та створенні нового покоління підручників. A new approach for the development of methods of processing of the information for extraction of knowledge from molecular devices of subsystems of natural intelligence is considered. The new structures are investigated and may be used in computer training systems and simulators. The specificity of functioning of molecular intelligence system allowing to reveal the probable mechanism of forming of the elements of the informational nanotechnologies is analyzed.