Щодо деяких проблем підвищення якості вищої освіти в Україні - Яфонкіна, І.П. (Держава і право, 2012)
Проаналізовано розбіжності між законодавчо визначеними нормами та реальним фінансовим забезпеченням освітньої сфери, наслідком чого є зниження якості навчання. Обґрунтована необхідність збільшення державного фінансування освітньої системи України. Проанализированы расхождения между законодательно установленными нормами и реальным финансовым обеспечением образовательной сферы, следствием чего является снижение качества обучения. Обоснована необходимость увеличения государственного финансирования образовательной системы Украины. The paper analyzing the differences between legally defined standards and actual financing the educational sector, resulting in lower quality education. The necessity of increasing public funding of the educational system of Ukraine.