Онтологічний підхід до подання знань в мультиагентних системах дистанційної освіти - Плескач, В.Л.; Рогушина, Ю.В. (Інститут кібернетики ім. В.М. Глушкова НАН України, 2006)
Запропоновано онтологічне подання знань у системах дистанційного навчання з метою забезпечення їх інтероперабельності та можливості автоматизованої обробки у мультиагентних системах. The ontological representation of knowledge in the remote education systems (domain knowledge of lecture courses and knowledge about the organizational structure of the educational institution) for the providing of their interoperability and abilities of the automated processing (for example, in the multiagent systems) is proposed.