Актуальні питання затримання як заходу процесуального примусу в теорії та практиці кримінального процессу - Підюков, П.П.; Конюшенко, Я.Ю. (Держава і право, 2012)
Розглядаються актуальні теоретичні питання та практичні проблеми застосування найпоширенішого серед заходів процесуального примусу – затримання підозрюваного. Окрема увага приділяється новим підходам до розв’язання цих проблем у проекті КПК України. В статье рассматриваются актуальные теоретические вопросы и проблемы, которые возникают на практике во время применения одной из наиболее распространенных мер процессуального принуждения – задержание подозреваемого. Отдельное внимание приделается новым подходам к развязыванию этих проблем в проекте УПК. Actual theoretical issues and problems that arise in practice when applying the most common of all measures of procedural compulsion – detention of a suspect were considered in the article. Special attention is paid to solving these problems in the project of Criminal Procedure Code of Ukraine.