Від ЮНЕП до ЮНЕО: проблеми та перспективи утворення єдиної природоохоронної організації на універсальному рівні - Фомченко, Є.О. (Держава і право, 2012)
Досліджується інституційно-організаційний механізм у сфері міжнародного екологічного права, основні тенденції здійснення природоохоронної діяльності в рамках системи ООН, проблеми та перспективи створення єдиної універсальної організаціїв галузі навколишнього природного середовища. Исследуется институционно-организационный механизм в сфере международного экологического права, основные тенденции осуществления природоохранной деятельности в рамках системы ООН, проблемы и перспективы создания единой универсальной организации в сфере защиты окружающей среды. Article researches an institutional and organizational mechanism in the sphere of international environmental law, main tendencies of environmental activities within the UN system, problems and perspectives of establishment a single universal international organization in the field of environmental protection.