Основні тенденції у розвитку соціальної держави в умовах глобалізації - Хома, Н.М. (Держава і право, 2012)
Аналізуються питання сумісності глобалізації та соціальної держави, досліджуються наслідки впливу глобалізаційних процесів на соціальну сферу. Вивчаються основні наукові підходи у світовій політичній думці щодо соціальної ролі держави в епоху глобалізації. Анализируются вопросы совместимости глобализации и социального государства, исследуются последствия воздействия глобализационных процессов на социальную сферу. Изучаются основные научные подходы в мировой политической мысли относительно социальной роли государства в эпоху глобализации. Analysis of the compatibility issues of globalization and the welfare state, studied the effects of globalization on the social sphere. We study the basic scientific approaches in world political thought for the social role of the state in the era of globalization.