Політико-правові особливості визначення терміна «референдум» у законодавчих актах України - Дерев’янко, С.М. (Держава і право, 2012)
Аналізуються в історичній ретроспективі закріплені конституціями, актами конституційного характеру та законами України норми, які визначають сутність терміна «референдум». Акцентується на політико-правових особливостях їх внесення, доцільності та перспективі оновлення. Анализируются в исторической ретроспективе закрепленные конституциями, актами конституционного характера и законами Украины нормы, определяющие сущность термина «референдум». Акцентируется на политико-правовых особенностях их внесения, целесообразности и перспективе обновления. The article highlights the norms confirmed by the Constitutions, Constitutional acts and the Ukrainian laws in the historical retrospection which define the essence of the term «referendum». Political and legal peculiarities of the adoption, expediency and future updation are emphasized.