Єврейське питання і урядовий сенат: практика застосування законів про євреїв у Російській імперії другої половини ХІХ – початку ХХ ст. - Кальян, О.С. (Держава і право, 2012)
Розглядаються актуальні правові питання щодо діяльності урядового Сенату, практичного застосування законів про євреїв у Російській імперії другої половини ХІХ – ХХ ст., аналізуються історичні умови вирішення єврейського питання. Рассматриваются актуальные правовые вопросы деятельности правительственного Сената относительного практического применения законов о евреях в Российской империи второй половины ХІХ – начала ХХ в., анализируются исторические условия решения еврейского вопроса. The article deals with urgent legal matters about the activity of government Senate and practical use of laws about Jews in Russian empire of the second half of 19th and the beginning of 20th century. Historical conditions of the regulation of Jewish matter are analyzed.