Методологія дослідження релігійних норм - Міма, І.В. (Держава і право, 2012)
Досліджується процес формування різних напрямів об’єктивного наукового аналізу проблем теорії держави і права, наведено та проаналізовано плюралізм наукових методологічних підходів щодо всебічного дослідження релігійних норм. Відповідно до загальнотеоретичних положень чітко визначено види та зміст підходів, принципів, методів і прийомів, що використовуються у процесі пізнання релігійних норм як правової категорії. Исследуется процесс формирования разных направлений объективного научного анализа проблем теории государства и права, проведен анализ многообразия научных методологических подходов по поводу всестороннего исследования религиозных норм. В соответствии с общетеоретическими положениями четко определены виды и содержание подходов, принципов, методов и приемов, которые используются в процессе познания религиозных норм как правовой категории. The process of forming of various directions of objective scientific analysis of problems of theory of the state and right is explored in the article; the analysis of variety of scientific methodological approaches is conducted concerning comprehensive research of religious norms. In accordance with general theoretic positions kinds and maintenance of approaches are expressly certain, principles, methods and receptions necessary for the use in the process of cognition of religious norms as legal category.