Роль міжнародних стандартів у процесах формування національного муніципального законодавства - Квач, С.С. (Держава і право, 2012)
Розглянуто питання впливу міжнародних стандартів муніципального права на формування національного законодавства України у сфері місцевого самоврядування. Виконано аналіз норм чинного законодавства про місцеве самоврядування крізь призму
вимог та рекомендацій, що містяться у Європейській Хартії місцевого самоврядування. Рассмотрены вопросы влияния международных стандартов муниципального права на формирование национального законодательства Украины в сфере местного самоуправления. Выполнен анализ норм действующего законодательства о местном самоуправлении через призму требований и рекомендаций, которые содержатся в Европейской Хартии о местном самоуправлении. This article is devoted to research on the use of international treaties as sources of municipal law of Ukraine. The article deals with the investigation of norms of the current legislation, aimed at the legalization of local government under the prism of requirements and recommendations contained in the European Charter of Local Self-Government.