Поняття політичних режимів як предмет юридичних досліджень - Бондарева, К.В. (Держава і право, 2012)
Досліджується поняття політичних режимів як предмет сучасних державно-правових досліджень. Автор розкриває роль політичного режиму в юридичному аналізі форми держави, а також обґрунтовує значущість дослідження специфіки інституціалізації політичних режимів для загального вивчення процесів розвитку держави і права. Особливу увагу приділено експлікації основних правових характеристик політичних режимів. Исследуется понятие политических режимов как предмет современных государственно-правовых исследований. Автор раскрывает роль политического режима в юридическом анализе формы государства, а также обосновывает значимость исследования специфики институционализации политических режимов для общего изучения процессов развития государства и права. Особое внимание уделяется экспликации основных правовых характеристик политических режимов. The article examines the concept of political regimes as an object of modern state-andlegal research. The author reveals the role of the political regime in the legal analysis of the form of the state, substantiates the importance of the research of the specifics of political regimes institutionalization in the general study of the processes of state and law development. Particular attention is paid to the explication of the basic legal characteristics of political
regimes.